KOMUNIKATY PRASOWE

TEXA OFICJALNYM DOSTAWCĄ DUCATI JUŻ OD 10 LAT!

JUŻ OD 10 LAT TEXA JEST OFICJALNYM DOSTAWCĄ DUCATI

Od 2011 roku dostarcza narzędzie serwisowe Ducati Diagnostic System 3.0 do diagnostyki pojazdów producenta motocykli z Borgo Panigale.

Unikalne połączenie marek w sektorze naprawy motocykli.

Już dziesiąty rok z rzędu TEXA jest Oficjalnym Dostawcą Ducati. Począwszy od 2011 roku rozwija współpracę z producentem motocykli z Borgo Panigale, który reprezentuje na całym świecie istotę koncepcji Made in Italy zastosowaną w świecie jednośladów. Ta prestiżowa firma, wpisała się już na stałe do międzynarodowej historii zawodów motocyklowych i jest rozpoznawalną marką, za którą podążają miliony klientów lub zwykłych pasjonatów motocykli na całym świecie.

TEXA, która produkuje oficjalne narzędzie Ducati Diagnostic System 3.0 oraz oprogramowanie diagnostyczne używane w warsztatach Ducati na całym świecie, z entuzjazmem przyłączyła się również do programu FUD (Oficjalni Dostawcy Ducati) na rok 2021. To inicjatywa mająca na celu stworzenie różnorodnych możliwości promocji dla jej uczestników.

Dzięki temu partnerstwu TEXA wspiera wizerunek własnej marki, logiem Ducati, tworząc w ten sposób unikalne połączenie marek w środowisku diagnostyki motocykli i nieustannie usprawniając działania komunikacyjne na całym świecie, poprzez wykorzystanie logo w swoich katalogach, w reklamach, na stronach internetowych i mediach społecznościowych.

TEXA

Założona w 1992 roku, jest dziś europejskim liderem w projektowaniu oraz produkcji narzędzi diagnostycznych i urządzeń do zdalnej diagnostyki samochodów, motocykli, ciężarówek, pojazdów rolniczych i silników sprzętu wodnego. Obecna jest na całym świecie poprzez rozległą sieć dystrybucji. Posiada swoje oddziały w Hiszpanii, Francji, Wielkiej Brytanii, Niemczech, Polsce, Rosji, Stanach Zjednoczonych i Brazylii. Aktualnie zatrudnia ponad 730 pracowników na całym świecie. Siłą tego młodego zespołu (średia wieku 33 lata) jest 45% osób z wyższym wykształceniem, w tym ponad 150 inżynierów i specjalistów zatrudnionych w dziale Badań i Rozwoju.

ARCHIWUM:

Ważna Informacja dla Naszych Klientów

Szanowni Klienci,

Uprzejmie informujemy, że z dniem 20 maja 2024 roku nastąpiła zmiana lokalizacji Magazynu oraz Serwisu TEXA Poland. Nowy adres, pod którym jesteśmy dostępni dla Państwa, to:

ul. Laryska 21, 41-404 Mysłowice

Prosimy o zwrócenie uwagi na tę zmianę przy planowaniu przyszłych wizyt lub wysyłaniu do nas przesyłek.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości, zachęcamy do kontaktu 32 364 18 88

Z poważaniem, Zespół TEXA Poland